Svet 0

03.04.2024.

14:38

Haos u školama u Finskoj nakon masakra: Napadač priznao krivicu; otkriven i motiv

U Finskoj je danas dan žalosti zbog žrtve pucnjave u osnovnoj školi gradu Vanta kod Helsinkija, a policija je saopštila da je osumnjičeni dečak (12) priznao krivicu za taj napad.

Izvor: Tanjug

Haos u školama u Finskoj nakon masakra: Napadač priznao krivicu; otkriven i motiv
Tanjug/Markku Ulander/Lehtikuva via AP

Podeli:

Takođe je saopšteno da su poznati motivi osumnjičenog koji je priznao krivicu tokom ispitivanja, prenosi finski javni servis Ile ne navodeći detalje.

Naime, osumnjičeni je tokom ispitivanja rekao da je bio meta maltretiranja, a ova informacija je potvrđena i u preliminarnoj istrazi u policiji - navodi se u saopštenju, prenosi Skaj njuz.

Od zadobijenih povreda na licu mesta je preminuo dečak (12), a dve povređene devojčice su u bolnici u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, a do pucnjave je došlo u školi Vijertola, koju pohađa oko 800 učenika od prvog do devetog razreda i u kojoj radi oko 90 zaposlenih.

Nastava u ovoj školi danas je nastavljena.

Dojave o bombama

"Škole širom Finske danas su dobile lažne dojave o postavljenim bombama", saopštio je komesar za kriminal za okrug Usima Sami Heikila, dan nakon što se u osnovnoj školi u gradu Vanta dogodila pucnjava u kojoj je jedan učenik ubijen.

On je naveo da su informacije stigle do policije preko centara za hitne slučajeve i društvenih mreža, prenosi finski javni servis YLE.

Heikila je dodao da su sve dojave bile lažne, ali je istakao da je policija morala da sprovede velike akcije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

21 h

Podeli: