Svet 0

03.04.2024.

11:30

Šok izjava Trampa: Oni su životinje

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp ilegalne migrante u SAD-u nazvao "životinjama i neljudima" na predizbornom skupu u Mičigenu.

Izvor: Index.hr

Šok izjava Trampa: Oni su životinje
Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, File

Podeli:

Republikanski predsednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i haos ako ne bude, ponovo, izabran za predsednika 5. novembra.

Govoreći o 22-godišnjoj studentkinji iz Džordžije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venecuele, Tramp je rekao da neki migranti nisu ljudi.

"Demokrate kažu 'Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi'. A ja kažem 'Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje'", rekao je Tramp.

Dosta glasača u SAD misli da je imigracija glavni problem. Tramp je ponovio tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobegli iz zatvora i ludnica te da su odgovorni za rast kriminala u SAD-u.

Tramp je govor pod nazivom "Bajdenovo granično krvoproliće" održao u gradu Grand Rapidsu, čija je policija objavila da je 22-godišnju devojku Brandon Ortiz-Vite (25) koji u Americi živi ilegalno.

Trideset i osam posto republikanaca, kao i svaki peti nezavisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Rojtersa/Ipsosa urađena krajem februara.

Tramp često tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima, a danas je ponovio tvrdnju da države u Latinskoj Americi namerno šalju svoje kriminalce u SAD.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: