Svet 0

03.04.2024.

11:30

Šok izjava Trampa: Oni su životinje

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp ilegalne migrante u SAD-u nazvao "životinjama i neljudima" na predizbornom skupu u Mičigenu.

Izvor: Index.hr

Šok izjava Trampa: Oni su životinje
Tanjug/AP Photo/Paul Sancya, File

Podeli:

Republikanski predsednički kandidat nabrojao je nekoliko zločina koje su počinili ilegalni migranti i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i haos ako ne bude, ponovo, izabran za predsednika 5. novembra.

Govoreći o 22-godišnjoj studentkinji iz Džordžije za čije je ubistvo osumnjičen migrant iz Venecuele, Tramp je rekao da neki migranti nisu ljudi.

"Demokrate kažu 'Nemojte ih zvati životinjama, i oni su ljudi'. A ja kažem 'Ne, oni nisu ljudi, oni su životinje'", rekao je Tramp.

Dosta glasača u SAD misli da je imigracija glavni problem. Tramp je ponovio tvrdnje da su migranti, koji ilegalno prelaze granicu s Meksikom, pobegli iz zatvora i ludnica te da su odgovorni za rast kriminala u SAD-u.

Tramp je govor pod nazivom "Bajdenovo granično krvoproliće" održao u gradu Grand Rapidsu, čija je policija objavila da je 22-godišnju devojku Brandon Ortiz-Vite (25) koji u Americi živi ilegalno.

Trideset i osam posto republikanaca, kao i svaki peti nezavisni birač smatra da je imigracija glavni problem u zemlji, pokazala je anketa Rojtersa/Ipsosa urađena krajem februara.

Tramp često tvrdi da su migranti krivi za skok nasilja po američkim gradovima, a danas je ponovio tvrdnju da države u Latinskoj Americi namerno šalju svoje kriminalce u SAD.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: