Svet 4

02.04.2024.

13:24

Ukrajina: Napali smo

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine tvrdi da su ukrajinske snage u napadu dronovima uništile proizvodni pogon u ruskoj republici Tatarstan.

Izvor: Tanjug

Ukrajina: Napali smo
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Podeli:

U tom pogonu se, kako se navodi, sklapaju dronovi.

"Napadnuta je fabrika za sklapanje dronova kamikaza Šahed. Rusi ih označavaju kao Geranijum-2", rekao je pripadnik obaveštajnih službi za Ukrinform.

Pres služba šefa Tatarstana Rustama Minihanova saopštila je da u tom napadu niko nije povredjen i da tehnološki proces preduzeća nije narušen, prenosi Tass.

U drugom napadu na zgradu studentskog doma u specijalnoj ekonomskoj zoni Alabuga povredjeno je sedam studenata obrazovnog centra "Alabuga politeh".

Oni su zadobili lakše ili umerene povrede, a troje od njih je hospitalizovano, navodi agencija.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: