Svet 2

01.04.2024.

17:57

Sravnjeni sa zemljom: Odjekivale eksplozije; ubijen zapovednik vojske VIDEO

Sirijski mediji izveštavaju o izraelskim vazdušnim napadima na opštinu Meze u oblasti Damaska.

Izvor: Novosti

Sravnjeni sa zemljom: Odjekivale eksplozije; ubijen zapovednik vojske VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako navodi Šam FM, meta je bila zgrada u blizini iranske ambasade.

Dejstvuje i sirijska PVO.

Izraelski projektil pogodio je zgradu pored iranske ambasade u sirijskoj prestonici Damasku, a navodno je oštećen i sam objekat diplomatskog predstavništva.

Prethodno je sirijska državna televizija javila da protivvazdušna odbrana odbija napad u okolini Damaska, a čule su se i eksplozije. Sirijski državni TV kanal Al Ikbarija je kasnije izvestio da je Izrael pogodio zgradu u oblasti Al-Meca na jugozapadu glavnog grada Damaska.

Dve osobe su poginule, a jedna je povređena u izraelskom napadu na zgradu u blizini iranske ambasade u Damasku, rekao je bezbednosni izvor za RIA novosti.

Saudijska novinska agencija Al-Arabija, pozivajući se na iranske medije, javlja da je visoki zvaničnik Islamske revolucionarne garde Mohamad Reza Zahedi ubijen u izraelskom napadu na Damask, navodi Jutarnji.hr.

Ta informacija je potvrđena i Rojtersu.

Podeli:

Tagovi

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: