Svet 2

01.04.2024.

20:22

Japan se sprema: Na pomolu novi rat?

Japanska vlada priprema izgradnju podzemnih civilnih skloništa od čeličnog armiranog betona debljine 30 centimetara za slučaj da na susednom Tajvanu izbije vojni sukob.

Izvor: Tanjug

Japan se sprema: Na pomolu novi rat?
Profimedia

Podeli:

Skloništa će biti izgrađena na ostrvima prefekture Okinava, koja su najbliža Tajvanu, prenosi japanski list "Asahi Šimbun".

Objekti će, kako se navodi, biti izgrađena u opštinama Išigaki, Mijakojima, Jonaguni, Taketomi i Tarama, koje se nalaze na udaljenim ostrvima odakle je evakuacija moguća samo avionima i čamcima.

Skloništa bi bila dostupna onima koji ne mogu da se evakuišu na vreme, dok je za ostale osmišljen plan evakuacije.

U objektima će se skladištiti dovoljno hrane i vode za najmanje dve nedelje, a svaka osoba trebalo bi da ima oko dva kvadratna metra za sebe.

Kada se ne koriste, skloništa bi mogla da služe za sastanke i druga okupljanja, naveli su lokalni zvaničnici.

Podeli:

Tagovi

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: