Region 0

31.03.2024.

9:33

Izdato hitno upozorenje: Stiže oluja

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje širom BiH zbog povremeno jakih udara juga.

Izvor: Telegraf.rs

Izdato hitno upozorenje: Stiže oluja
Shutterstock/Nicoleta Ionescu

Podeli:

Udari vetra biće između 60 i 80 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pišu Nezavisne. 

Prema Svetskoj meteorološkoj organizaciji, potrebno je preduzeti mere opreza i pratiti poslednju prognozu vremena.

"Delujte u skladu sa savetima koje su dali ovlašćeni organi", navedeno je u saopštenju.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom jutra će biti toplo, vetrovito i uglavnom sunčano vreme, a od podneva promenljivo oblačno uz sunčane intervale.

Duvaće umeren, na udare jak vetar južnih smerova, u Hercegovini i Krajini jak do olujni jugo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 21 do 30, u višim predelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmerena u sedam časova: Foča šest. Bileća, Rudo i Čemerno devet, Han Pijesak i Novi Grad 10, Prijedor i Sokolac 11, Banjaluka i Zenica 15, Sarajevo i Mrkonjić Grad 16, Trebinje i Ribnik 17, Neum 19, Doboj i Tuzla 20, te Bijeljina 22 stepena Celzijusova, prenosi Srna.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: