Region 1

25.03.2024.

9:45

Hrvati državnog tužioca štite k'o "belog medveda": Spremili mu blindiranu zver od tri tone

Nije isključeno da će novoizabrani glavni državni tužilac Hrvatske Ivan Turudić, koji još nije stupio na dužnost, biti štićen u rangu predsednika države, Vlade i najviših stranih državnika, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Izvor: Tanjug

Hrvati državnog tužioca štite k'o "belog medveda": Spremili mu blindiranu zver od tri tone
TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/ bg

Podeli:

Za Turudića je, kažu, već spremno posebno vozilo marke "mercedes" teško tri tone, koje je opremljeno nosačem za mitraljez, ima blindirana stakla i senzor za suzavac.

Turudićev privatni automobil "audioQ5" propucan je krajem prošle sedmice, a istraga o tom događaju još nije okonča i trebalo bi da otkrije pravi motiv i počinicioca illi više njih.

Policija o ovom događaju nije iznela više detalja, a premijer Andrej Plenković i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavili su da će Turudić imati poseban nivo zaštite.

"Sigurno da se razmatra, policija ovakve situacije ne prepušta slučaju, ali o tome ne mogu govoriti javno. Ako imate dva metka na jedan cilj, onda se očito radi o namernom propucavanju", rekao je ranije Božinović.

Stoga, piše liste, nije isključeno da će Turudić biti štićena osoba u rangu predsednika države i Vlade, kao i najviših stranih državnika.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: