Region 0

15.03.2024.

13:07

Milanović odredio datum: Izbori 17. aprila

Iz kabineta predsednika Hrvatske izdato saopštenje u kom se navodi datum održavanja parlamentarnih izbora u toj zemlji.

Izvor: Večernji list

Milanović odredio datum: Izbori 17. aprila
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Nakon jučerašnjeg raspuštanja Sabora, Zoran Milanović danas je odredio da će se izbori za Hrvatski sabor održati 17. aprila na teritoriji Republike Hrvatske, dok će hrvatska dijaspora glasati u utorak 16. aprila i u sredu 17. aprila 2024. godine. 

Odluka o raspisivanju izbora za poslanike u Hrvatskom saboru stupa na snagu danas, 15. marta 2024. godine.

Predsednik Milanović doneo je i Odluku o raspisivanju izbora za članove za Evropski parlament iz Republike Hrvatske. Prema toj odluci izbori na biračkim mestima u Republici Hrvatskoj i u sedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održaće se u nedelju 9. maja 2024. godine. 

  • HDZ spreman za izbore, svaki datum im je prihvatljiv

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas u Osijeku datum raspisivanja parlamentarnih izbora za sredu, 17. aprila i istakao da su HDZ i partneri sprmni, te da što se njih tiče, svi datumi su im prihvatljivi.

"Sve nam je dobro, sve nam paše, HDZ i partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je sredina sedmice, ali sve je u okviru zakona", kazao je Plenković novinarima.

Sada je, dodao je, sve definisano i idemo u pripreme za kampanju.

"U potpunosti sam spreman za izbornu utakmicu, svi smo u odličnoj formi", naveo je Plenković, a na kritike iz opozicije poručio je da su u kampanji osam godina.

Stalno, kaže, obilaze Hrvatsku, a sad će je obilaziti i intenzivnije.

Povodom kritika da spaja premijerske i dužnosti šefa stranke, Plenković je rekao da su to radili i oni pre njega, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a.

"Uveren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonjen jedan neradni dan", kaže Plenković o odluci Milanovića da parlamentarne raspiše za sredu, 17. aprila.

Ističući spremnost HDZ, Plenković je rekao i da su u najvećoj meri ispunili ono što su obećali na izborima 2016. i 2020.

Plenković je više puta do sada rekao da je uveren u pobedu na parlamentarnim izborima i da će treći put za redom biti predsednik Vlade Hrvatske.
  

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: