Region 0

11.03.2024.

12:10

Rekordna količina kiše pala u Zadru: Poplavljene ulice, brodovi na ulicama FOTO

Noćas je u Zadru palo 164 litara kiše po metru kvadratnom, a najveća količina izmerena je u intervalu od 23 do 24 sata, kada je palo 77 l/m2.

Izvor: Večernji list

Rekordna količina kiše pala u Zadru: Poplavljene ulice, brodovi na ulicama FOTO
Shutterstock/Viktor Gladkov

Podeli:

Nevreme praćeno jakim vetrom i obilnim padavinama zahvatilo je područje Zadarske, Šibensko-kninske i Primorsko-goranske županije.

Velika količina padavina koja je tokom noći i jutra pala na području Zadarske županije, uzrokovala je plavljenje objekata zbog čega su vatrogasci ove županije zabeležili povećan broj tehničkih intervencija. U sanaciji su angažovani vatrogasci iz IVP Zadar i JVP Zadar, Benkovac i DVD-a Kali-Kukljica, "Pljusak" Nin, Preko, "Škropac - Vrsi", "Rutnjak" Veli Iž, stoji u saopšenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Zbog nevremena praćenog grmljavinom i velikom količinom padavina tokom noći, jutros do 8.45, službe 112 i JVP primile su ukupno 38 prijava građana o poplavljenim objektima i baštama. Službe JVP-a su do 8.30 intervenisale na 22 porodične kuće i 1 poslovni prostor, a 7 objekata je na čekanju zbog trenutne nedostupnosti samih objekata. Najveći broj prijava stigao je iz zapadnog dela Zadra, Petrčana, Kožina i Dikle," rekla je portparolka gradonačelnika Zadra Ivana Dadić.

Ona je istakla da građani Zadra i dalje mogu da zatraže pomoć zbog poplavljenih objekata od JVP Zadar i Odvodnje d.o.o. Zadar.

"Usled jakog juga, more je na pojedinim lokacijama donelo šljunak na pešačke staze i puteve, pa je tokom noći Trpimirova obala zatvorena za sav saobraćaj, a putne patrole su sinoć počele da čiste kolovozeu cilju održavanja nivoa bezbednosti saobraćaja. Sada su svi putevi prohodni," istakli su u gradskoj upravi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: