Region 1

22.06.2024.

17:38

Milatović uskoro formira Pokret za Crnu Goru

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović formiraće uskoro Pokret za Crnu Goru, piše danas podgorički "Dan" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Izvor: Tanjug

Milatović uskoro formira Pokret za Crnu Goru
Profimedia/Soeren Stache/dpa

Podeli:

Izvor, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi za list da Milatović okuplja značajan broj intelektualaca i javnih ličnosti koje se do sada nisu mnogo eksponirale u političkom životu.

Takođe se navodi da će novi pokret biti otvoren za saradnju i sa ostalim političkim partijama i pokretima sa kojima može da nađe zajednički politički interes u ostvarivanju proklamovanog cilja – stvaranje stabilne, ekonomski jake, socijalno pravedne Crne Gore, sa jednakim šansama za sve.

Pokret za Crnu Goru na neki način već postoji kao politička ponuda građanima, navodi list i ocenjuje da verovatno nije slučajno što naziv nove stranke korespondira sa već postojećim političkim subjektom Pokret za Podgoricu, koji su formirali odbornici u Skupštini glavnog grada koji su odmah nakon njegove ostavke na sve partijske funkcije napustili Pokret Evropa sad.

Kako podseća list, Milatović je 24. februara podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Pokreta Evropa sad, čiji je predsednik premijer Milojko Spajić, kao i na sve funkcije u partiji uz obrazloženje da je njen način rada suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: