Region 1

19.06.2024.

22:50

"Republika Srpska spremna da razgovara sa svima, ali ne prihvata nametanja"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u sedištu vlade RS sa pomoćnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN) za Evropu, centralnu Aziju i Ameriku Miroslavom Jenčom.

Izvor: Tanjug

"Republika Srpska spremna da razgovara sa svima, ali ne prihvata nametanja"
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Podeli:

Dodik je naglasio da je Republika Srpska spremna da razgovara sa svima "ali ne prihvata nametanja". 

Dodik je rekao da je saradnja institucija RS sa UN odlična, pohvalio je osoblje UN rekavši da "radi dobar posao", i izrazio uverenje da će tako biti i nadalje, prenosi RTRS.

Predsednik RS je rekao da RS ne traži navijačko ponašanje, nego objektivan pristup i doslovno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je predočio Jenči da je situacija u BiH ozbiljno narušena nelegalnim intervencijama Kristijana Šmita, kao i rezolucijom o Srebrenici koja nije imala podršku unutrašnjih organa BiH da se nađe na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a.

Rekao je da su bošnjačke strukture srušile Ustav BiH, delujući jednostrano, čime je situacija iz koje se ne vidi izlaz dodatno usložnjena.

"(Republika) Srpska traži potpuno poštovanje Dejtona, zatvaranje kancelarije OHR-a i da se BiH prepusti evopskim procesima", poručio je Dodik tokom razgovora sa Jenčom.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: