Region 0

28.05.2024.

18:54

Besni oluja FOTO/VIDEO

Snažno nevreme zahvatilo je danas po podne delove Hrvatske. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevreme, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno.

Izvor: Telegraf.rs

Besni oluja FOTO/VIDEO
Shutterstock/Triff

Podeli:

"Mestimično izraženi pljuskovi s grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave", stoji u DHMZ-ovom upozorenju.

Vreme je problematično i u okolini Varaždina, gde je prema pisanju portala eVaraždin u jednom trenutku pao grad, zbog kojeg je bio usporen saobraćaj na putu koji taj grad povezuje sa Zagrebom.

Provala oblaka dogodila se iznad Zagorja. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gde je cela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje international.

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegde i gradom sa vetrom protutnjalo je po podne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabeležen je grad, a negde i jak vetar.

Tako je vetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma penzionera. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica. Podrumi u delovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušatelji.

Ka portal javlja da su velike količine padavina za kratko vreme prouzrokovale bujice na brojnim putevima na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parkiralište u Krležinoj. Na Borlinu je grom udario u kuću i izbio je požar.

Tokom gašenja, usled požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan vatrogasac je povređen.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zaglavljeni u vodi, grad je padao u više delova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a može se pretpostaviti da su isključeni iz mreže zbog požara objekta koji se zapalio usled udara groma. Na terenu su vatrogasci i gase požar. Na neboderu na Rakovcu vetar je odneo deo krova koji je još u izgradnji.

Iz Vodovoda i kanalizacije pozivaju na oprez na kritičnim tačkama u gradu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: