Region 0

24.05.2024.

13:59

Užas na hrvatskim putevima: Ponovo goreo autobus pun dece

Autobus pun školske dece zapalio se danas na putu od Sinja prema Zagrebu, u mestu Bajagić, niko nije povređen, jer su deca blagovremeno napustila vozilo, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug

Užas na hrvatskim putevima: Ponovo goreo autobus pun dece
Shutterstock/Kapustin Igor

Podeli:

Ovo je drugi dan za redom da izbije požar u autobusima koji prevoze decu. Juče se to dogodilo na parkingu kod Krapine.

Međutim, današnji slučaj je zahvaljujući poslaniku Mosta Miru Bulju ovaj slučaj dospeo u parlament, jer je prozvao nadležne.

"Na svu sreću, izbegnuta je veća tragedija, autobus je prevozio decu. Videli ste da se na toj uzbrdici autobus zapalio. Prilikom gašenja čak su otkazale kočnice, sleteo je sa strane. Nije to problem samo sada, problem je dugogodišnji, roditelji su u strahu", rekao je Bulj.

Slučaj je komentarisao zamenik gradonačelnika Sinja rekavši da su autobusi previše stari, od 20, 30 godina.

"Onaj ko im daje linije, županija to daje, treba uvesti da autobusi ne smeju biti stariji od pet ili sedam godina. To bi bilo optimalno", rekao je Bobeta.

Dodao je da je vozač bio priseban i zaustavio autobus da deca izađu, a kada je počeo da gasi požar popustile su kočnice, verovatno zato što je nešto izgorelo, rekao je Bobeta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

58 min

Podeli: