Region 114

24.05.2024.

8:40

Posle usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici: "Izvinjenje Srbiji, senka izdaje pada i na naše lice"

"Srpska kuća" u Podgorici, krovna institucija srpske nauke, kulture, umetnosti i informisanja, uputila izvinjenje građanima i rukovodstvima Srbije i Republike Srpske zbog "izdajničke odluke Crne Gore" da glasa za rezoluciju o Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Posle usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici: "Izvinjenje Srbiji, senka izdaje pada i na naše lice"
EPA-EFE/SARAH YENESEL

Podeli:

"Duboko se izvinjavamo što senka izdaje, bez naše krivice, pada i na naše lice, ali i sa osećajem izuzetnog ponosa delimo zajedničku radost srpskog naroda što su, uprkos neviđenim pritiscima i ucenama, Srbija i Republika Srpska, danas u UN ostvarile veličanstvenu moralnu pobedu", saopšteno je sinoć iz "Srpske kuće".

Iz "Srpske kuće" ističu da su ponosni i na jedinstvo kojim je srpski narod, uprkos spoljnim moćnicima i unutrašnjim plaćenicima, pokazao da nema te sile, pretnji i ucena koje ga mogu baciti na kolena, prenosi Srna.

"Ishod glasanja nedvosmisleno je dokazao da kao narod nismo sami i da širom sveta imamo brojne i moćne prijatelje, a da je naum istorijskih neprijatelja srpskog naroda i njegovih zajednica još jednom doživeo poraz", navodi se u saopštenju.

Iz "Srpske kuće" dodaju da će usvojena rezolucija na duži rok dodatno usložiti odnose u regionu, ali da će biti spremni da svim sredstvima brane čast i slobodu srpskog naroda, ma gde bio.

"U ime onih iz Crne Gore 'koji ne ljube lance', izražavamo veliku zahvalnost za višemesečne ogromne napore koje ste, pojedinačno i kolektivno, uložili da se očekivanja predlagača, pomagača i podržavaoca ne ostvare u meri koju su očekivali", navode iz "Srpske kuće".

U saopštenju se ocenjuje da će veličanstvna slika trobojke, koju je usred sale Generalne skupštine UN razvio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "ostati zauvek medju ovovekovnim ikonama celokupnog srpskog naroda".

Za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN glasale su 84 države, protiv je bilo 19 zemalja, a 68 njih je bilo uzdržano.
 

Podeli:

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: