Region 0

23.04.2024.

14:06

Penava, treba li ti liječnik? Podobni Srbi u Hrvatskoj oni koji poštuju i slave "Oluju"

Predsednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, nakon pregovora o formiranju većine s HDZ-om Plenkovića, tvrdi da on i pokret koji vodi nemaju ni M od mržnje prema manjinama, posebno ne prema Srbima.

Izvor: Tanjug

Penava, treba li ti liječnik? Podobni Srbi u Hrvatskoj oni koji poštuju i slave "Oluju"
TANJUG/FOTO HINA/ DENIS CERIĆ/ bg

Podeli:

Kao potvrdu tvrdnje da kod njega lično ni u DP-u nema mržnje prema Srbima, Penava je izneo da u Gradskom veću Vukovara ima više članova iz reda srpske nacionalne manjine, pravoslavaca i članovi su tog pokreta.

Jedan od njih Predrag Mišić je, kaže, bio visokopozicioniran na njihovoj izbornoj listi, ali, nažalost, nije ušao u parlament.

"Mišić je bio visokopozicioniran na našoj listi, na trećem mestu. Hvala na njegovom izuzetno dobrom rezultatu i žao mi je što nije ušao u sabor. Toliko o mržnji prema Srbima i crnim hordama ustaša kako neki pokušavaju da nas opišu", rekao je Penava na konferenciji za novinare, na kojoj je povremeno ulazio u konflikt sa novinarima koji su, kako tvrde, neobjektivni.

Pitanje je, međutim, o kakvim i kojim Srbima je reč, rekao je Penava.

"Poštujemo pripadnike srpske nacionalne manjine dok poštuju hrvatsku državu i zakone, dok nemaju problem da 5. avgusta dođu, ispoštuju i proslave sa nama 'Oluju'. Sa njima nemam problem", rekao je lider Domovinskog pokreta.

Problem ima, kako je rekao, "sa ovim čovekom" pokazujući pritom stranicu hrvatskog nedeljnika Novosti, čiji je izdavač Srpsko nacionalno veće, kojim rukovodi Milorad Pupovac, koji je i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Penava kaže da mu partneri ne mogu biti neki koji podržavaju politiku koja finansira "ovakve tvorevine (Novosti) našim novcem, novcem hrvatskih građana".

"To ne dolazi u obzir", naveo je i dodao: "Jako mi je važno, ako ste uhvatili našu misao, u našim promišljanjima nema ni 'M' od mržnje. A vi ćete otići odavde i pisati šta hoćete". Ako , ako Domovinski pokret bude u vlasti, boriće se, kaže, da svako srpsko selo ima sve kao bilo koje drugo selo, ali nam je neprihvatljivo da "ovi (Novosti), koji nisu na tržištu napadaju hrvatsku državu".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: