Region 2

21.04.2024.

15:44

Plenković je kandidat? Vest se munjevito širi

Ursula fon der Lajen, prema izvorima nemačkog Bilda u političkim vrhovima Evropske unije, polako gubi potporu konzervativne grupacije evropskih stranaka za novi mandat na čelu Evropske komisije i postoje izgledi da će joj evrokonzervativci pronaći zamenu.

Izvor: Jutarnji.hr

Plenković je kandidat? Vest se munjevito širi
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

Zamena bi mogli da budu hrvatski premijer Andrej Plenković ili grčki predsednik Vlade Kirijakos Micotakis, prenosi Jutarnji.hr.

"I Plenković i Micotakis navodno su već izrazili interes za ponudu da budu kandidati za naslednika Ursule fon der Lajen," navodi nemački tabloid. Šuška se kao kandidatkinji i o predsednici parlamenta Roberti Mecoli iz Malte koja nema iskustva u izvršnoj vlasti, ali ima puno samopouzdanja i ambicije te, kako se pokazalo na nominacionom kongresu EPP-a u Bukureštu početkom marta, i većeg talenta za govore nego fon der Lajen ," piše Bild u tekstu naglašeno nenaklonjenom opciji da Ursula fon der Lajen dobije još jedan mandat na čelu Evropske komisije.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: