Region 2

21.04.2024.

15:44

Plenković je kandidat? Vest se munjevito širi

Ursula fon der Lajen, prema izvorima nemačkog Bilda u političkim vrhovima Evropske unije, polako gubi potporu konzervativne grupacije evropskih stranaka za novi mandat na čelu Evropske komisije i postoje izgledi da će joj evrokonzervativci pronaći zamenu.

Izvor: Jutarnji.hr

Plenković je kandidat? Vest se munjevito širi
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

Zamena bi mogli da budu hrvatski premijer Andrej Plenković ili grčki predsednik Vlade Kirijakos Micotakis, prenosi Jutarnji.hr.

"I Plenković i Micotakis navodno su već izrazili interes za ponudu da budu kandidati za naslednika Ursule fon der Lajen," navodi nemački tabloid. Šuška se kao kandidatkinji i o predsednici parlamenta Roberti Mecoli iz Malte koja nema iskustva u izvršnoj vlasti, ali ima puno samopouzdanja i ambicije te, kako se pokazalo na nominacionom kongresu EPP-a u Bukureštu početkom marta, i većeg talenta za govore nego fon der Lajen ," piše Bild u tekstu naglašeno nenaklonjenom opciji da Ursula fon der Lajen dobije još jedan mandat na čelu Evropske komisije.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: