Region 0

18.04.2024.

13:20

Šmit poručio političarima. Ne igrajte taktičke igre

Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika, izjavio je danas u Sarajevu da je najbolje kada lokalni organi preuzmu odgovornost koju imaju i poštuju standarde OSCE o izborima.

Izvor: Tanjug

Šmit poručio političarima. Ne igrajte taktičke igre
EPA-EFE Fehim Demir

Podeli:

Šmit je političarima poručio i da "ne igraju taktičke igre".

Šmit je to rekao odgovarajući na pitanje o evetualnom usvajanju izmena Izbornog zakona, kako je to najavljeno iz vladajuće koalicije na državnom niovu.

Citirajući nemačkog mislioca da nema ništa bolje nego da nešto uradite sami. Šmit je rekao da lokalni organi treba da preuzmu odgovornost i svojim aktivnostima ispoštuje standard koji se očekuje u izborima, koje je potvrdio i OSCE.

"A ako ne postignu dogovor, ja se držim svojih izmena koje sam doneo. Mogu reći političarima da ne igraju taktičke igre, rekao je Šmit na konferenciji za novinare.

Dodao je da lokalni organi treba da sprovedu osnove koje je on ugradio u izmenjeni Izborni zakon BiH da bi glasači imali puno poverenje.

"Nema puno vremena jer se moraju orgnaizovati izbori i završiti sve pripreme za ove i naredne izbore, rekao je Šmit.
Na pitanje kako će reagovati na odluke Skupštine Republike Srpske, koja na dnevnom redu ima donošenje svog izbornog zakona, Šmit je rekao da treba sačekati ishod te sednice, preneli su sarajevski mediji.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: