Region 3

17.04.2024.

14:06

Užas na granici sa BiH: Pokušali da prokrijumčare dete

Na graničnom prelazu Brod otkrivena je i identifikovana žrtva međunarodne trgovine ljudima, a reč je o petogodišnjoj devojčici koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan.

Izvor: Tanjug

Užas na granici sa BiH: Pokušali da prokrijumčare dete
Profimedia

Podeli:

Žrtva je identifikovana prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije.  

Pratilac devojčice je zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smeštena u sigurnu kuću, prenela je Fena.  

Žrtvi je, navodi se, dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom.

Devojčica se nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Visbadenu u Nemačkoj, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.  

Aktivnosti je koordinirao tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH.  

Tužilaštvo BiH zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u aktivnostima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: