Region 0

17.04.2024.

11:50

Danas nastavak suđenja Dodiku i Lukiću u Sudu BiH u Sarajevu

Pred Sudom BiH u Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Izvor: Tanjug

Danas nastavak suđenja Dodiku i Lukiću u Sudu BiH u Sarajevu
TANJUG/ FOTO SRNA/ BRANISLAV ZDRINJA/bs

Podeli:

Šmit nije priznat kao visoki predstavnik u Republici Srpskoj jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Advokat Goran Bubić, branilac predsednika Srpske, rekao je da je odbrana pripremila predlog svojih dokaza, o kojima će Sud odlučivati nakon što Tužilaštvo BiH izvede svoje dokaze.

Lukićev advokat Miljkan Pucar kaže da bi Tužilaštvo trebalo da predstavi dva svedoka i sprovede materijalne dokaze. Nastavak suđenja pred Sudom BiH predviđen je u 13.00 časova, objavljeno je na sajtu tog suda.

Kako je najavljeno, nakon ročišta Dodik će održati konferenciju za novinare.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: