Region 0

16.04.2024.

18:29

Srpska lista: Kurtijeve falange ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu

Dok ih mentori hvale kako poštuju ljudska prava i guraju u Savet Evrope mimo svih pravila, falange premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija upadaju u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije, saopštila je danas Srpska lista.

Izvor: Tanjug

Srpska lista: Kurtijeve falange ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, Kurtijeve falange otimaju lekove i medicinske materijale te ukidaju pravo na lečenje srpskom narodu. 

Prema navodima Srpske liste, danas su u Leposaviću po Kurtijevom nalogu "do zuba naoružani policajci sa džipovima upali u dve apoteke u Leposaviću i jednu u Lešku i od zaposlenih oduzeli lekove pred očima starih i bolesnih koji sada ne mogu doći do svoje propisane terapije".

"Podsećamo da 10 meseci na osnovu 'usmene', pretpostavljamo Kurtijeve, naredbe zabranjeno je dopremanje hrane i lekova iz centralne Srbije a sve kao deo plana režima u Prištini kako bi se ugrozio opstanak srpskog naroda i ukinulo pravo na lečenje i normalan život našem narodu.

Srpska lista zahteva da "represija nad našim narodom prestane, da međunarodna zajednica konačno izađe iz stanja hibernacije i spreči progon srpskog naroda, ili da javno izađu i kažu da podržavaju ovo što Kurti radi".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: