Region 0

11.04.2024.

11:12

Priština se sprema za teroristički napad

Priština je u završnoj fazi izrade plana za procenu opasnosti koju predstavljaju prirodne katastrofe, pa čak i mogući napad, kaže direktor Direkcije za bezbednost i vanredne situacije u Prištini Ljuljzim Fuštica, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: Gazeta ekspres

Priština se sprema za teroristički napad
Profimedia

Podeli:

"Kroz ovaj plan biće identifikovani kapaciteti koje Priština ima u vanrednim situacijama. To je zakonska obaveza, pripremamo plan procene rizika u kome će se identifikovati svi rizici koji prete glavnom gradu, od poplava, požara, klizišta, zemljotresa, jakog vetra, ali i od terorističkih ili drugih napada”, rekao je Fuštica.

Planom su takođe predviđene adekvatne mere u slučaju da je infrastruktura ugrožena.

"Tu sapadaju zgrada Vlade, parlament, ključne finansijske i bankarske institucije, kao i jezera Batlava i Badovac, koja su kritična i u slučaju katastrofe mogu paralizovati živote građana”, dodaje on.

Priština testira javni alarm svakih šest meseci, a predviđa se da će uskoro biti simulirana evakuacija u koju će biti uključene i druge institucije i građani.

"Planiramo i sa drugim institucijama da uradimo vežbu ili simulaciju, kako bismo videli kapacitete ne samo grada nego i drugih institucija“, zaključio je Fuštica.

Nedavno je Uprava za bezbednost Prištine povećala broj kamera u gradovima kako bi garantovala veću bezbednost građana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: