Region 2

09.04.2024.

22:02

Pronađen dečak koji je nestao u Zagrebu

Hrvatska policija je pronašla 13-godišnjeg dečaka koji je nestao juče na području Laništa u Zagrebu.

Izvor: Index.hr

Pronađen dečak koji je nestao u Zagrebu
Shutterstock/AstroStar

Podeli:

"Obaveštavamo vas da je pronađeno maloletno lice rođeno 2010. godine koje je juče zalutalo sa područja Laništa, a ujedno koristimo priliku da se zahvalimo medijima i građanima koji su, ne samo u ovom već i sličnim situacijama, reagovali društveno odgovorno i pokazali svoju osetljivost prema najugroženijim društvenim grupama”, saopštila je večeras zagrebačka policija.

Podsetimo hrvatska policije je aktivirala NENO alarm zbog nestanka dečaka.

"NENO" je skraćenica za Nacionalni registar nestalih lica, a alarm se građanima aktivira putem društvenih mreža.

Hrvatska policija pustila je u rad alarmni sistem NENO krajem 2022. godine, a radi se o hrvatskoj verziji onoga što je u SAD poznato kao "Amber Alert", ili kod nas kao sistem "Pronađi me".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: