Region 0

05.04.2024.

11:38

Orban: Srbi i Mađari gde god živeli su susedi

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da je odlikovanje koje je primio u Banjaluci izraz prijateljstva i ljubavi između prijatelja.

Izvor: Tanjug

Orban: Srbi i Mađari gde god živeli su susedi
Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

Podeli:

"Dragi Milorade, dame i gospodo, odlikovanja su uglavnom znak poštovanja. Naravno, i ovo je znak poštovanja za mene, ali je još više nešto, što je moj prijatelj Milorad rekao prethodnih minuta, da je to i izraz prijateljstva i ljubavi između prijatelja", rekao je Orban nakon što mu je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio najviše odlikovanje Srpske - Orden Republike Srpske na ogrlici.

On je istakao da ne smatra to samo jednim državnim aktom nego da tu ima emocija i poverenja, kao optimizma u odnosu na zajedničku budućnost.

Orban je rekao da dugo posmatra Srbe i da se seća kako je bilo biti Srbin u vreme biše Jugoslavije.

On je istakao da poštuje način na koji Srbi traže i pronalaze svoje mesto u moderno doba.

"Srbi i Mađari gde god živeli su susedi, jer iako naše države nisu susedne naši narodi jesu", rekao je Orban.

On je istakao da je uvek podržavao Srbe jer je stekao uverenje da je međunarodna politika prema njima nepravedna, prenela je Srna.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: