Region 0

04.04.2024.

21:18

Nasilje na Poljudu; Milanović optužio Vladu, posebno ministra policije

Hrvatski predsednik Zoran Milanović optužio je danas aktuelnu Vladu premijera Andreja Plenkovića, posebno ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića da su odgovorni za huliganske nerede u Splitu nakon utakmice Hajduk-Dinamo.

Izvor: Tanjug

Nasilje na Poljudu; Milanović optužio Vladu, posebno ministra policije
Tanjug/AP Photo/Matias Basualdo, File

Podeli:

Navijačka grupa Torcida je posle sinoćnje utakmice napala policiju, devastirala stadion Poljud i grad nakon što je taj FK Hajduk poražen od Dinama.

Milanović u objavi na svom Fejsbuk profilu tvrdi da je su neredi mogli biti sprečeni da je politički vrh MUP-a odgovorniji i spremniji za obračun s nasilnicima, ali i da je Vlada rešila pitanje nasilja na stadionima.

"Nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze da navijaju, bodre i slave pobede. Hrvatska policija, uveren sam, ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu da obezbede, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima", naveo je Milanović.

On kaže da su jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim delom ispred i oko stadiona, sigurno mogli biti izbegnuti ili barem biti sedeni na minimum da je politički vrh MUP-a bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za delovanje prema nasilnicima.

"Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspešno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umesto svom poslu. Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića. Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno da reši problem nasilja na stadionima, već je uvek sav teret padao na leđa hrvatske policije", napisao je Milanović.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: