Politika 5

31.03.2024.

11:41

Vučić obišao jedinice PVO: "Videli ste samo deo naših mogućnosti" FOTO/VIDEO

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Izvor: B92.net

Vučić obišao jedinice PVO: "Videli ste samo deo naših mogućnosti" FOTO/VIDEO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Obilazak je na aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Obilasku su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali.

Ovom prilikom je predstavljeno više tipova letelica Ratnog vazduhoplovstva kao što su Casa 295, H 145, Mi 17, Lasta i G 4.

"Prošli put kad sam bio, ništa od ovih hangara nije bilo. Isto smo ovde stajali, padala je kiša", prisetio se Vučić prethodnog obilaska.

"Mnogo je dobro kada je sve modernizovano i obnovljeni resursi", dodao je on.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Osvrnuo se Vućić i na nepoznatu letelicu iznad Valjeva, koja je uočena juče na visini od 5.500 metara.

"Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put to PVO nek dejstvuje i sruši, pa da utvrdimo čije je, rekao je Vučić.

Predsednik je potom pozdravio Stefanovića, koji je juče poleteo ka letelici iznad Valjeva.

Podsetio je predsednik na pilote junake iz 1999. godine, Milenka Pavlovića, Zorana Radosavljevića...

Potom su sa aerodroma poletela dva MIG-a.

"Poleteše lepo... Koliko im je trebalo juče do Valjeva", pitao je predsednik i dobio odgovor "10-12 minuta".

Obraćanje ministra odbrane, predsednika Srbije i predsednika Republike Srpske

Ministar odbrane Miloš Vučević zahvalio se predsednik Srbije Aleksandru Vučiću.

"Mislim da smo dobre stvari radili ovih godinu i po dana. Hoću da se zahvalim i saradnicima u ministarstvu odbrane, načelniku Generalštaba... Svakako će nova Vlada, kao i prethodna na čelu sa Anom, pružiti Vojci Srbije punu podršku, jer je vojska garant opstanka", kazao je Vučević.

Divno je svedočiti sveopštem napretku Srbije, kaže predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Mi u Republici Srpskoj smo zagledani u Srbiju. Srbija je pokazala da može da razvije sve sektore, ne samo u ekonomiji i infrastrukturi, već i u vojsci. Srbija je sposobna da brani svoje nebo i svoju teritoriju", rekao je Dodik.

Vučić: "Morate da imate u vidu specifičnost naše zemlje"

Nakon obilaska i Vučić se obratio javnosti.

"Danas ste videli samo deo naših unapređenih mogućnosti. Nastavljamo da snažimo našu vojsku. Morate da imate u vidu specifičnost naše zemlje koja je jedina vojno neutralna u regionu", rekao je Vučić.

O pisanju "Slobodne Bosne" da "Vučić preti novom ratu", kao i o pisanjima da je Vučević rekao da će se "Crnoj Gori obiti o glavu priznanje Kosova", predsednik kaže:

"Sa bezobrazlukom se suočavamo svakog dana. Milošu je izjava izvučena iz konteksta. U Sarajevu su izmislili moju izjavu. Rekao Vulin, a njih baš briga. Ja se ne osećam kao čovek koji je vrhovni komandant da treba da pretimo bilo kome. Mi smo mala zemlja. Oni na svojoj strani imaju i Amerikance i Engleze... Mi smo mali, ali slobodarski orijentisani. Svakog dana moraju da pričaju o Beogradu, šta da radimo, na to morate da se naiknete, to je cena uspeha, što vam je uspešnija ekonomija i snažnija vojska. Srbija nikome ne preti. Znamo naše probleme. Znamo koliko smo slabi, ali znamo i koliko smo jači nego što smo bili", dodaje on.

Prepiska na aplikaciji Skaj

"Mi smo mislili da sam to ja, ali oni pričaju o nekom drugom čoveku. Ja sam se ponadao da sam to ja, a onda smo videli da u tom istom dopisivanju govori ili Vučić ili Oskar, ali nije Oskar učestvovao u komunikaciji niti počinio bilo kakvo delo. Vi zamišljate da predsednik jedne zemlje ima toliko vremena i mogućnosti pa da se bavi kriminalnim aktivnostima", rekao je on na pitanja vezano za komunikaciju na aplikaciji Skaj. 

Potraga za Dankom

"Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan život. Nadam se da će na kraju uspeti da rasvetle čak i taj slučaj", rekao je on o potrazi za nestalom Dankom.

"Srbija je jedna izborna jedinica"

"Nama je Srbija jedna izborna jedinica i jednom neko može da glasa. Izbori u Srbiji su bili čisti kao suza. Oni su umislili da će doći na vlast. Ne moraju nikad, pojaviće se neki novi ljudi. Meni za tri godine ističe vreme, a vi ne morate nikad. Mogu da budu neki novi, neki bolji ljudi. Kao što vidite, ni narodu ne pada na pamet.

Rezolucija o Srebrenici

Kad je u pitanju najavljena rezolucija o Srebrenici, Vučić je rekao da njemu nije problem da pokaže ljudskost i da voli i poštuje bošnjački narod, te dodaje da je išao da se pokloni njihovim žrtva, a to nikad nisu uradili politički predstavnici Bošnjaka.

"Nije to pitanje priznanja da se dogodio strašan zločin i pokazivanje žalosti i ljudskosti, već političkih posledica", objasnio je on.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: