Politika 0

29.03.2024.

14:30

Bilčik odustaje: Neće se kandidovati za novi mandat

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik neće se kandidovati za novi mandat, potvrđeno je danas Tanjugu u njegovom kabinetu.

Izvor: Tanjug

Bilčik odustaje: Neće se kandidovati za novi mandat
Amir Hamzagic/ATAImages

Podeli:

Bilčik je nedavno objavio na svom Instagramu da se već pet godina u EP bori za slobodnu Slovačku, protiv propagande i dezinformacija, za slobodne i nezavisne medije, odbranu demokratije od opasnog uplitanja iz inostranstva, kao i da radi na tome da dalje proširenje EU bude glavni politički prioritet.

Tada je dodao i da je svima koji su ga pitali da li će se ponovo kandidovati na evropskim izborima odgovorio da hoće samo ako to ima smisla i njemu i biračima, ali da se takav scenario nije ostvario.

"Zato se neću kandidovati za poverenje naroda u Slovačkoj na junskim izborima za Evropski parlament", napisao je tada Bilčik.

Bilčik je izabran za poslanika Evropskog parlamenta 2019. godine na zajedničkoj listi Progresivne Slovačke i njegove partije "SPOLU" (sadašnja Demokrate), a za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju izabran je u oktobru 2019. godine. Na tom mestu on je zamenio Dejvida Mekalistera.

Izbori za Evropski parlament održaće se od 6. do 9. juna ove godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: