Politika 2

24.03.2024.

12:34

Mali: Vrlo dobro se sećamo 24. marta; Naša mala, ali ponosna zemlja se herojski borila FOTO

Ministar finansija Siniša Mali osvrnuo se na svom Instagram profilu na godišnjicu NATO bombardovanja.

Izvor: B92

Mali: Vrlo dobro se sećamo 24. marta; Naša mala, ali ponosna zemlja se herojski borila FOTO
Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Danas obeležavamo 25 godina od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Bio je to mučan kraj još mučnijeg 20. veka, u kome je naš narod toliko stradao. Najmoćnije zemlje sveta odlučile su da napadnu našu zemlju, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pravdajući taj čin navodima da je reč o 'humanitarnoj intervenciji'," naveo je Mali.

Istakao je da su u bombardovanju uništene škole, zdravstvene ustanove, crkve.

"U bombardovanju su uništeni ili oštećeni infrastruktura, škole, zdravstvene ustanove, spomenici kulture, crkve… Naša mala, ali ponosna zemlja se herojski borila tih 78 dana, branila svoju teritoriju, štitila svoj narod. Ipak, ljudi su stradali, deca su ubijana, porodice su uništavane…

I zato se vrlo dobro sećamo 24. marta i odajemo počast svim žrtvama tog nasilničkog čina. Ponosimo se i svakim oficirom, vojnikom, gradjaninom ove zemlje…

Danas, 25 godina kasnije, Srbija je ponosna na svoje uspehe, na svoj narod, na to kako se razvija i raste. Ponosno idemo dalje, čuvajući svoju slobodu," istakao je Mali.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: