Politika 30

22.03.2024.

21:19

Vučić o navodima Kurtija da Srbija ulazi u rat: "Putin će im ispostaviti račun oko Kosova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na Kurtijeve izjave o mogućem ratu na KiM.

Izvor: B92.net

Vučić o navodima Kurtija da Srbija ulazi u rat: "Putin će im ispostaviti račun oko Kosova"
Printscreen/TV Prva

Podeli:

On je komenatarisao mogući rat na KiM i o upozorenju Aljbina Kurtija gde tvrdi da su na "granici" sa KiM viđene srpske jedinice. 

"Ne spremamo se. Tu ne prepoznajem granicu nego vidim adm. liniju i tu boravi manji broj vojnika nego što je to bio slučaj ranije. Oni vrlo dobro sarađuju sa pripadnicima Kfor-a. Kurti to radi zato što je nervozan. On čeka da se nešto stogodi ne bi li NATO delovao protiv Srbije. Mi reagujemo strpljivo i nama nije potreban rat, nego mir. Srbija neće da srlja u ratne sukobe. Oni su jaki i veliki, a mi smo mali i bićemo dovoljnos trpljivi, pametni, mudri i čekati drugačiju priliku", naglasio je Vučić.

"Njih niko nikada neće oprati za ono što su radili 1999. i bolje je da ćute nego što pričaju ovo. Na kraju znaju da će im Putin ispostaviti račun oko Kosova", dodao je on.

"Baš me briga šta će da kaže Aljbin Kurti. Oni vide u svemu nekakav poziv na rat. Ja to slušam već dve godine i trpim njihova lupetanja. Što bih ja njima govorio šta ću ja da radim? Samo sam im jednu stvar rekao. Da nas naterate da prihvatimo najgore moguće stvari za našu zemlju nikada više nećete moći ništa", dodao je on i rekao da će ih primiti u Savet Evrope "nekog 27-og".

Podeli:

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: