Politika 7

18.03.2024.

19:03

Vučić sa Dodikom i patrijarhom: Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Izvor: B92

Vučić sa Dodikom i patrijarhom: Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Jedan od najznačajnijih sastanka sa Njegovom svetošću patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom", napisao je predsednik na Instagramu, na profilu @buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao da će nešto više informacija o sadržaju razgovora biti saopšteno tokom večeri.

Nešto kasnije, predsednik Srbije oglasio se saopštenjem u kojem je sumirao ono o čemu je na sastanku bilo reči.

"Posle višesatnih razgovora koje smo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske. Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine. Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske. Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavestićemo javnost", navodi Vučić u saopštenju. 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: