Politika 1

12.03.2024.

19:24

"Lažni student" se smeje posle napada na aktivistkinje SNS; Vujović: Najoštrije osuđujem divljački napad FOTO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić saopštila je da je u prethodna tri dana bilo brutalnog nasilja nad dve aktivistkinje SNS - Jelenom Milosavljević i Slavicom Vujačić.

Izvor: Novosti

"Lažni student" se smeje posle napada na aktivistkinje SNS; Vujović: Najoštrije osuđujem divljački napad FOTO
Katarina Drajic/ATAImages

Podeli:

"Napadnute su od strane onih koji nam svakodnevno tvrde da se bore protiv nasilja za bolju, lepšu, nenasilnu i tolerantnu Srbiju", rekla je Brnabić.

Nikola Ristić, o kojem je Ana Brnabić govorila, se na Iksu smeje na to da su napadnite aktivistkinje SNS.

Printskrin

"To su ovi lažni studenti koji su mučki napali Jelenu. To je student koji nije student, koji prima sredstva od nemačkog Dojče Velea. On (Ristić) je danas ovo objavio na svom profilu. Mi smo valjda mala uplašena deca koja treba da beže od njih. Ali kako su se oni baš tako okuražili. Samo kada pogledate nakon izbora u decembru, Nikola i Ivan su organizovali proteste ispred RIK. Samo da podsetim ljude, pošto je jasno kako smo došli do ovog trenutka", rekla je Ana Brnabić.

"Najoštrije osuđujem divljački napad"

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović oglasila se povodom napada na aktivistkinje SNS.

"Najoštrije osuđujem divljački napad na još jednu aktivistkinju Srpske napredne stranke, u strogom centru Beograda i to samo zato što je nosila ranac sa natpisom 'Aleksandar Vučić', izjavila je potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović.

Još jedan u nizu fizičkih napada na naše aktiviste, samo je iznova potvrdio poražavajuću činjenicu da je nasilje jedina politika i metod koji opozicija poznaje. Ironično je i licemerno da se oni koji pratikuju otvoreno nasilje nad neistomišljenicima, okupe oko liste paradoksalnog naziva 'Srbija protiv nasilja'. Da li je to Srbija za koju se oni zalažu – Srbija u kojoj se propagira nasilje i u kojoj se fizički napadaju i zastrašuju građani na ulici samo zato što pružaju otvorenu podršku politici mira i prosperiteta.

Zato danas više nego ikad, moramo da budemo složni i da odbranimo pristojnu Srbiju koju smo duže od decenije zajedno gradili. Moramo da se borimo i da pobedimo one koji ne prezaju od nasilja nad ženama. Žene su stub našeg društva, ali i stub naše stranke. One dobro razumeju i brane politiku stabilnosti i daljeg razvoja, a to je politika Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navela je Vujović. 

"Odvratnom nasilju se mora stati na put"

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovao je saopštenjem na napad na aktivistkunju te stranke.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Nasilje i mržnja koje svesno raspiruju, a sada i nad ženama otvoreno primenjuju, divljaci i kukavice iz partija bivšeg režima - mora da se zaustavi. Fizički napadi na aktivistkinje Srpske napredne stranke, krive bezumnicima i političkim bednicima samo zato što ne kriju da vole svoju stranku i podržavaju svog predsednika Aleksandra Vučića, jesu crvena linija posle koje moraju da reaguju svi.

Nema izgovora za ćutanje političkih aktera, nevladinih organizacija, medija, zaštitnika ljudskih prava, poverenika i kojekakvih samostalnih organa, niti bilo koga drugog u Srbiji: odvratnom nasilju se mora stati na put pre nego što proguta sve oko sebe. Jasna osuda i jasna poruka da je nasilje nad bilo kim, a pogotovo nad ženama, apsolutno nedopustivo – sada je obaveza svakog.

Nema više pretvaranja, dodvoravanja licemerima koji se sami ogrću parolama „protiv nasilja“, dok u isto vreme kao svoju jedinu „politiku“ besomučno vode prljavu kampanju „opravdanog, prihvatljivog i poželjnog“ ubijanja, prebijanja, fizičkog ugrožavanja drugih ljudi – samo ako je ono usmereno na Aleksandra Vučića, njegovu porodicu, stranku kojoj on pripada, ili druge njene članove. Ta je odvratna mržnja naveliko počela da uzima svoj opasni danak i zato mora da bude zaustavljena hitno.

Oni koji u njoj i dalje svesno učestvuju, pravdaju je ili se osiono pretvaraju da je ignorišu, od siledžija i huligana u tajkunskim „medijima“ prave zvezde i heroje, treba da znaju: pristojne i odgovorne ljude, koji jesu ubedljiva većina u Srbiji, nikada neće moći da uplaše i nateraju da se povuku pred najgorima. Naprotiv: braniće, svi zajedno, još snažnije - sve žene, sve majke, ćerke, sestre, svu decu i svaku porodicu u ovoj zemlji, od onih koji bi Srbiju i ljude u njoj uništili da ne trepnu. To im narod nikada neće dozvoliti, Srbiju im u te prljave kandže ne damo.

Neka to, slobodno, shvate kao obećanje: cele Srpske napredne stranke". 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: