Politika 7

20.06.2024.

20:37

Vučić na promociji naučnog časopisa "Napredak": "Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu" FOTO

U Geozavodu se održava promocija naučnog časopisa "Napredak", koji izdaje Fondacija "Za srpski narod i državu".

Izvor: Tanjug

Vučić na promociji naučnog časopisa "Napredak": "Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu" FOTO
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Podeli:

Promociji prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Poštovani urednici i saradnici "Napretka", srećan sam što sam ovde na promociji vašeg naučnog časopisa, koji već četiri godine daje značajan doprinos akademskoj zajednici, ali i širem društvu, omogućavajući prostor za razmenu ideja i promovisanje političke kulture i dijaloga. Vaša misija da obuhvatite teme poput međunarodnih odnosa, geopolitike, evropskih integracija, društvenih pitanja, od izuzetnog je značaja za razumevanje i unapređenje političke teorije i prakse.

Verujem da će "Napredak" i u godinama pred nama nastaviti da bude mesto susreta teorije i prakse, da pruža platformu za akademske stvaraoce da objavljuju svoja istraživanja i analize, čime će nastaviti da doprinosi boljem razumevanju savremenih političkih izazova i podstiče konstruktivan dijalog u našem društvu.

Želim Vam mnogo uspeha u daljem radu", napisao je Vučić na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, između ostalih ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministar za rad i zapošljavanje Nemanja Starović, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujovic, ministar trgovine Tomislav Momirović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice. 

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Na događaju će se obratiti prof.dr Uroš Šuvaković i prof. dr Zoran Jevtović. 

U aprilu  je objavljen poslednji tematski broj časopisa, koji je posvećen deceniji od iniciranja i početka realizacije projekta "Pojas i put" koji je pokrenuo predsednik Kine Si Đinping.

TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Časopis "Napredak" objavljuje akademske radove koji se odnose na političku teoriju i političku praksu, u najširem smislu. Na ovaj način promoviše političku kulturu i dijalog i omogućava akademskim stvaraocima, ali i kreatorima i sprovodiocima politika da objavljuju svoje radove koji se odnose na međunarodne odnose, geopolitiku, evrointegracije, društvena pitanja uopšte, javne politike, ali i na političku tradiciju, istoriju, kulturu sećanja itd.

Sledeće izdanje časopisa "Napredak" izlazi na jesen, a izdaje se tri puta godišnje.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: