Politika 8

20.06.2024.

12:52

Mediji: Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica

Miloš Jovanović, izneo je stav da bi trebalo formirati front protiv kompanije Rio Tinto u Srbiji.

Izvor: Alo.rs

Mediji: Miloš Jovanović bi u front protiv Rio Tinta kog je u Srbiju doveo njegov Vojislav Koštunica
M.K./ATAImages

Podeli:

"Ja sam za to da svi zajedno uđemo u front protiv Rio Tinta, mislim da će to biti jedan od razloga pada ovog režima!", rekao je Miloš Jovanović - Đilasov lažni desničar.

Predsednik Vučić je istakao da je Rio Tinto došao u Srbiju 2004. godine, dok su na vlasti bili Koštunica, Tadić i Đilas. Tokom perioda od 2004. do 2012. godine, Rio Tinto je dobio 9 dokumenata od vlasti i uspeo je da promeni Zakon o rudarstvu kako bi stekao pravo eksploatacije rude. Ovi detalji bacaju svetlo na istoriju ove kompanije u Srbiji i postavljaju pitanje odnosa prema stranim investitorima i eksploataciji prirodnih resursa.

"Rio Tinto je došao u Srbiju 2004. kada su na vlasti bili Koštunica, Tadić, Đilas... Od tada do 2012. su Rio Tintu izdali 9 dokumenata, promenili su Zakon o rudarstvu kao bi im dali pravo eksploatacije rude!", rekao je Aleksandar Vučić u jednom intervju. 

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: