Politika 11

19.06.2024.

19:08

Vučić se oglasio nakon sastanka sa Lajčakom: Povratak dijalogu sa Prištinom leži u hitnom formiranju ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u zgradi Predsedništva.

Izvor: Tanjug

Vučić se oglasio nakon sastanka sa Lajčakom: Povratak dijalogu sa Prištinom leži u hitnom formiranju ZSO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Tokom dana, Lajčak je u Beogradu razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem.

U Beograd, Lajčak je došao iz Prištine gde je razgovarao sa predstavnicima privremenih institucija.

Vučić se nakon sastanka oglasio na Instagramu.

"Otvoren i korektan razgovor sa @miroslav.lajcak o situaciji na Kosovu i Metohiji i gotovo nemogućim uslovima za život srpskog stanovništva, izazvanim konstantnim pritiscima i samovoljom vlasti u Prištini.

Ponovio sam da povratak konstruktivnom dijalogu Beograda i Prištine i normalizacija odnosa leži, prvenstveno, u implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno hitnom formiranju Zajednice srpskih opština.

EU, kao glavni posrednik u ovom procesu, u Srbiji je imala i imaće ozbiljnog i odgovornog partnera, a za naš narod na KiM ostajemo beskompromisan oslonac i zaštita njihovih ognjišta i budućnosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom", objavljeno je na Instagram stranici buducnostsrbijeav.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: