Politika 0

15.06.2024.

20:47

Jusufspahić: Država Srbija je učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou.

Izvor: Tanjug

Jusufspahić: Država Srbija je učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk
A. K./ATAImages

Podeli:

To pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

"Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije", rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput "korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici".

"U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

"Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni", rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je "lepo biti musliman u Srbiji".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: