Politika 7

15.06.2024.

13:33

Evo zašto oni koji napadaju Vučića i Svesrpski sabor, podržavaju festival koji promoviše lažnu državu

Nakon što su najmoćnije sile sveta udruženo zahtevale da se u Ujedinjenim nacijama usvoji Rezolucija o Srebrenici, odgovor nepokolebljive Srbije stigao je organizacijom Svesrpskog sabora.

Izvor: Novosti.rs

Evo zašto oni koji napadaju Vučića i Svesrpski sabor, podržavaju festival koji promoviše lažnu državu
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Podeli:

Sabor je naišao na osudu.

Ubrzo potom pojavila se najava da će se u Beogradu, baš na Vidovdan, održati festival "Mirdita - dobar dan" koji promoviše lažnu državu Kosovo, ali osuda, istih tih koji su na sav glas govorili protiv Sabora, nema.

Svesrpski sabor organizovan je kako bi bilo pokazano jedinstvo jednog naroda suočenog sa nepravdom, a sa kog su slate isključivo poruke mira.

Vijorile su se trobojke, kulturno-umetnička društva su imala svoje nastupe, i za kraj veličanstven vatromet.

I iako se ni u jednom trenutku sa ovog događaja nije čula reč mržnje, Sabor je u tajkunskim medijima u Srbiji, ali i regionalnim, prikazan kao manifestacija huškačke retorike. Pozive na jedinstvo i mir su predstavljali kao poziv na rat, a potom su usledile i izmišljene verzije u kojima se tvrdilo da je Svesrpski sabor zapravo održan jer Srbija, zapravo, želi aneksiju Crne Gore i Republike Srpske.

Laži izrečene iz usta nekih regionalnih ministara, svetskih zvaničnika i tajkunskih medija danima su punili novinske stupce.

A onda je stigla najava da se u srpskoj prestonici održava festival "Mirdita", a sa tim stigao je i muk. Svi oni koji su na sva zvona napadali predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog održavanja Sabora, zanemeli su pred činjenicom da se "Mirdita" koja se krije iza imena "festival" održava na Vidovdan. Šta je, zapravo "Mirdita"? "Mirdita - dobar dan" je antisrpski festival koji se poslednjih nekoliko godina održava u Beogradu, a čiji su organizatori rešili da ove godine bude održan baš na Vidovdan.

Datum nije slučajno izabran. Sama činjenica da je tzv. festival zakazan baš na ovaj najveći srpski praznik govori o tome da je ovo samo nastavak organizovane hajke protiv našeg naroda, odnosno nastavak provokacija nakon usvajanja sramne Rezolucije o Srebrenici.

Na sajtu"Mirdite" otvoreno se promoviše lažna država, a u opisu piše da je cilj festivala "da Srbiji približi kosovsku kulturnu scenu i obrnuto".

Iluzija u vidu "kosovske kulture" dopala se tajkunskim medijima i svima onima koji su sve vreme napadali Vučića i Sabor, te sada ćute i čekaju trenutak kada će dati medijski prostor šiptarskom festivalu u vidu "pomirljivih" najava. Da je pomenuti festival čista provokacije govori i to da su pre nekoliko godina pokušali da u Beograd donesu zastave Albanije, ali i fotografije terorističke UČK koja je poznata po svirepim zločinima izvršenim nad Srbima.

To što sada insistiraju da se ta bruka održi na Vidovdan samo je nastavak organizovane hobotnice uperene protiv Srbije, njenog naroda i predsednika Vučića kako bi našu zemlju videli na kolenima. Muk. Još koji dan. A onda će hobotnica pustiti svoje pipke i ponovo napadati našu zemlju i narod jer se protive održavanju "festivala" čiji bi učesnici da šire simbole onih koji su nam klali decu, a otimali teritoriju. 

Kako mediji prenose, ponovo će Vučić biti kriv jer kao branik stoji ispred svog naroda dok neki zatvaraju oči pred istinom jer im tako odgovara. Mirdita i laku noć.
 

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: