Politika 27

09.06.2024.

12:20

Kako je Vučić ujedinio Srbe? Od brige za narod i ponosnog isticanja trobojke do Svesrpskog sabora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da ujedini Srbe, piše "Informer.rs".

Izvor: Informer

Kako je Vučić ujedinio Srbe? Od brige za narod i ponosnog isticanja trobojke do Svesrpskog sabora
TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Podeli:

Kako navodi ovaj medij, kruna srpske sloge je Svesrpski sabor koji je juče održan u Beogradu.

Ipak, kako navodi ovaj medij, važno je podsetiti na neke od Vučićevih poteza koji su doveli do toga da svi ponosni Srbi stanu ujedinjeni.

Kako piše "Informer.rs", jedna od najvažnijih tekovina je kultura sećanja na srpske žrtve u svim ratovima, uključujući Prvi i Drugi svetski rat, a naročito ratove devedesetih, koja je u našoj zemlji postala praksa tek nakon dolaska Vučića na vlast.

Dok su pripadnici bivšeg režima saginjali glavu i ćutali o mučki ubijanoj deci, ženama i starcima u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja", o Martovskom pogromu, ali i o monstruoznim dešavanjima u Jasenovcu, Vučić ne dopušta da srpske žrtve padnu u zaborav, piše "Informer.rs".

U prilog tome svedoči što se od 2015. godine svakog 4. avgusta obeležava Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji". Pored toga, obeležava se i Dan sećanja na žrtve zločina u logoru Jasenovac i NDH, ali i Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ.


Takođe, kako navodi ovaj medij, Vučić je inicirao da se snimi potresan film "Dara iz Jasenovca", koji govori o stradanju Srba u ozloglašenom ustaškom logoru. Pored toga, snimljen je film “Oluja” o hrvatskoj zločinačkoj akciji protiv srpskog naroda, na šta je Vučić istakao da je ponosan.

Svi pamtimo da se za vreme bivšeg režima zastava Srbije mogla videti jedino na zvaničnim državnim institucijama.

Dolaskom Vučića na vlast, kako navodi "Informer.rs", to se promenilo, pa se srpske trobojke ponosno vijore na sve značajne državne praznike, a na nekim mestima su stalno istaknute kako bismo pokazali da se ne stidimo svoje zastave.

I ne samo to, već je ustanovljen i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Takođe, Vučić je izazvao oduševljenje među Srbima širom sveta kada je u Ujedinjenim nacijama za vreme glasanja o rezoluciji o Srebrenici ogrnuo srpsku zastavu, uprkos protivljenju predsednika Generalne skupštine UN i zahteva obezbeđenja da je skine.

"Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu", poručio je Vučić.

Osim o Srbima u Srbiji, uključujući naravno južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, kao i Republici Srpskoj, kako piše "Informer.rs", Vučić pokazuje brigu i za pripadnike našeg naroda iz regiona.

Poseban naglasak stavlja na najmlađe, pa se tako predsednik često sastaje sa srpskom decom iz Federacije BiH, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije.

Deca od Vučića nikada ne odu praznih ruku, već dobiju poklone, a mališani predsednika uvek obraduju nekim crtežom, na šta on ne krije oduševljenje, piše ovaj medij.

Ovo su samo neki od poteza koji su doveli do toga da se spski narod pod Vučićevim vođstvom složi i ujedini.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: