Politika 10

03.06.2024.

8:03

Vučić proglasio neverovatnu pobedu: Sada ćemo imati 63 mandata FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se posle održanih izbora.

Izvor: B92

Vučić proglasio neverovatnu pobedu: Sada ćemo imati 63 mandata FOTO
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

Podeli:

"Više od godinu dana trajali su stravični pritisci vezani za ibore", rekao je Vučić.

"Većinu smo imali i posle 17. decembra u Beogradu. Ali smo smatrali da to nije dovoljan legitimitet jer neki drugi nisu želeli da prave koaliciju sa nama. Sada ćemo imali 62 ili 63 mandata, umesto 54 koliko je bilo u decembru", dodao je on. 

"U Beogradu ćemo imati 52% glasova izašlih na izbore.. U Pećincima 86% glasova", dodao je.  

"Neverovatno ubedljiva pobeda u Novom Sadu, 45 mandata i 53% glasova u Novom Sadu", rekao je Vučić. 

"U Novom Sadu su svi objedinjeno izlazili i tamo je izlaznost bila oko 50%. U Nišu je bila najteža utakmica, 32 mandata biće, dovoljno za većinu. Ali biće moj predlog da se dogovore kako da se problemi ubuduće rešavaju. Jedna lista grupe građana Milića je dobila skoro 23% glasova", kazao je on. 

"U Subotici smo dobili skoro 50% glasova, a naši partneri iz SVM 27%", nastavio je predsednik Srbije. 

"Mi mislimo da u Beogradu su dve opštine interesantne, u svim ostalima ćemo izvesno imati većinu. Moguće i 16, na Vračaru je jedan mandat gore-dole samo."

Osvrnuo se i na napade opozicije i kritike zbog pozivnih centara. 

"Tužno je bilo gledati napade na telefonske centre. Ne samo da je to normalno u svim evropskim zemljama nego je poželjno, to i naši protivnici rade. Jedino pitanje koje može da se postavi jeste jesmo li mi platili zakup, sve drugo je sramota za onoga ko to dovodi u pitanje", rekao je. 

Vučić dodaje da je pred vladajućom većinom ozbiljan posao, pre svega rad na pripremi Ekspa.

"Mi u Beočinu imamo 81 odsto glasova, u Vršcu 68 odsto. Grocka 70 odsto glasova, u Bečeju 81 odsto zajedno sa Mađarima. U Bosilegradu 95,9, na sto odsto prebrojanih", kazao je Vučić, i pozdravljen je aplauzom.

Predstoji nam težak rad i mnogo problema, kazao je on.

"Užasni problemi, tiču se spoljnopolitičke situacije. Moramo čuvati našu zemlju, mir i slobodu. Zamolio bih vas i da pružite ruku našim političkim protivnicima. Da pokažete poštovanje prema njima. Da tri puta u Nišu razmislite hoćete li sami, i kako ćete da vladate. To nije rezultat kao u Beogradu i Novom Sadu. U Novom Sadu ste imali mnogo novca uloženo protiv nas, a ostvarili smo ubedljivu pobedu. Opet, zahvalan sam Nišlijama na pobedi", istakao je Vučić.

Moram da kažem građanima Srbije jedno veliko hvala, rekao je Vučić.

"Kada smo prihvatili da izbori budu 2. juna, mnogo sam zahvalan Ani Brnabić što je pristala da spusti tenzije, i molim je da taj posao nastavi i ubuduće. Pomogao sam da se dobije još tri godine, da pokažemo ljudima šta možemo da uradimo. Da podignemo zemlju, da se ponosimo njom. Imate vremena da proslavite večeras, ali ne da budete bahati", poručio je Vučić članovima SNS.

Nakon obraćanja, Vučić se građanima Srbije zahvalio i na Instagramu: 

Podsetimo, malo posle 21 čas, predsednik SNS-a i premijer Srbije Miloš Vučević saopštio je prve rezultate iz izbornog štaba SNS-a i rekao da je ta stranka odnela ubedljivu pobedu

Pročitajte još: 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: