Politika 0

28.05.2024.

9:56

GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu

Primopredaja izbornog materijala između Službenog glasnika i koordinatora Gradske izborne komisije (GIK) počela je jutros, izjavio je predsednik GIK-a Zoran Lukić.

Izvor: Tanjug

GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu
Shutterstock/roibu

Podeli:

Lukić, koji je prisustvovao početku primopredaje, naveo je da se u izbornom materijalu, pored glasačkih listića, nalazi sav ostali potreban materijal za održavanje izbora u Beogradu 2. juna, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. 

Tu su paravani, kontrolni listovi, zapisnici o radu, posteri i ostali potreban materijal. 

"Procedura je takva da će koordinatori GIK-a sav materijal odneti u opštine i tamo će pod punim obezbeđenjem obaviti prebrojavanje listića, pakovanje u vreće i razvrstavanje po biračkim mestima, da bi u petak bili podeljeni biračkim odborima", rekao je Lukić.

Naveo je da će u nedelju, na dan glasanja, birački odbori doneti izborni materijal na glasačka mesta i u 7 časova izbori mogu da počnu.

U Beogradu za predstojeće izbore ima 1.265 biračkih mesta, a broj upisanih birača je 1.602.112. 

Na zbirnoj izbornoj listi za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun, nalazi se četrnaest izbornih lista.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: