Politika 0

24.05.2024.

21:24

Opozicija se nudila zapadnim ambasadorima; Isplivali dokazi FOTO

Članovi opozicije, među kojima su Radomir Lazović, Biljana Đorđević, Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta, nudili su se ambasadorima zapadnih zemalja 2022. godine.

Izvor: Kurir.rs

Opozicija se nudila zapadnim ambasadorima; Isplivali dokazi FOTO
A.H./ATAImages

Podeli:

Dokaz za to jeste mejl upućen ambasadorima, a u kojem se predlaže sastanak sa organizacijom "Zajedno". Mejl je u njihovo ime potpisao Jovan Rajić, advokat.

Podsetimo, svi navedeni političari zdušno prihvatili tezu da je u Srebrenici počinjen genocid, kao i to da nezavisnost Kosova što pre treba priznati.

Mejlove su slali sami sebi, a u "BCC" (Blind Carbon Copy) su dodavali adrese ambasada kojima su zaista slali mejlove, kako drugi ne bi videli ko je sve na listi primaoca.

Prenosimo prevedeni tekst mejla.

"Predlog za sastanak

Dragi gospodine/gospođo,

Pozivam se u ime političke partije Zajedno, nedavno formirane 'zelene' političke organizacije u Republici Srbiji, sa snažnom proevropskom političkom agendom i vrednostima. Naš pristup i vizija je da unapredimo politički sistem koji je razvijen u Srbiji prethodnih decenija i da našim građanima ponudimo u potpunosti nove vrednosti i nadu da su evropski standardi i mogućnosti za srećniji život zapravo mogući.

Stoga smatramo da je poštovanje EU agende, pravnog okvira i politike neophodna praktična perspektiva, ali i kada govorimo o vrednostima, ljudskim pravima i demokratskim standardima.

I pored svih neregularnosti, nedavni izbori su nam pokazali da smo na dobrom putu, jer smo ušli u Skupštinu Republike Srbije, kao sastavni deo koalicije Moramo, uz učešće u Skupštini grada Beograda.

Mi snažno smatramo da je saradnja sa našim partnerima na taj način od suštinskog značaja i da bi bilo veoma korisno da se sastanemo i razgovaramo o načinima za dalju saradnju naših strana i mogućnošću da Srbiju pokrenemo prema uređenim, demokratskim državama EU.

Zbog toga, predlažemo da se sastanemo i razgovaramo o mogućim načinima saradnje, na kojima je prilika da predstavimo naš program i našu organizaciju u celini.

Očekujem vaš odgovor.

Srdačan pozdrav Jovan Rajić

Savetnik za međunarodne odnose političke stranke Zajedno".

Printscreen

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

1 h

Podeli: