Politika 2

23.05.2024.

13:36

Muftija Jusufspahić: Srpski narod nije genocidan; Srbija to ne zaslužuje

Srpski inarod nije genocidan, poručio je danas beogradski muftija Mustafa Jusufspahić i istakao da Srbija to ne zaslužuje.

Izvor: Tanjug

Muftija Jusufspahić: Srpski narod nije genocidan; Srbija to ne zaslužuje
TANJUG/RADE PRELIĆ/bs

Podeli:

"Srbija je moja zemlja, u njoj živimo i Bogu se molimo u džamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade džamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde žive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima", napisao je beogradski muftija na platformi Iks.

Istakao je da on kao musliman, kako je naveo, "moje Srbije svedočim".

O "Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje", naveo je Jušufspahić i dodao: "Kroz istoriju su sigurno postojali pojedinci koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu".

Poručio je i da je njegova BiH propatila i svaku njenu bol je, kaže, i sam proživljavao u svom srcu.

"Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo ih, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao", poručio je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: