Politika 5

23.05.2024.

12:58

Vučić razgovarao sa Lorensom: "Zamolio sam ga da podrži slobodarski i pravdoljubiv duh"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku gde će se boriti protiv nametanja kolektivne krivice srpskom narodu rezolucijom o Srebrenici, razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Angole Žoaom Lorensom.

Izvor: B92.net

Vučić razgovarao sa Lorensom: "Zamolio sam ga da podrži slobodarski i pravdoljubiv duh"
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Odličan i prijateljski razgovor sa predsednikom Lorensom, koga sam detaljno informisao o svim činjenicama, pritiscima i posledicama vezanim za današnje glasanje o Rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini #UN.

Istakao sam da će se Srbija, u odbrani svoje slobode i obraza, boriti do poslednjeg trenutka, da ni ovoga puta nećemo ustuknuti pred većom i jačom silom, jer snagu nalazimo u svetinji koju branimo, pravdi i istini, kao i u podršci prijatelja.

Zahvalio sam predsedniku Angole na poštovanju, uvažavanju i razumevanju koje je ova zemlja, kroz istoriju, pokazivala prema Srbiji, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, zamolivši ga da i u ovim teškim okolnostima podrži slobodarski, pravdoljubiv i nezavisan duh u međunarodnoj politici, za šta su se i Srbija i afričke zemlje oduvek zalagale.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Angole Žoaom Lorensom", objavljeno je na Instagram strani buducnostsrbijeav.

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: