Politika 0

21.05.2024.

14:43

Brnabić: Valjda opozicija zna bolje od Zurofa, najvećeg stručnjaka na temu genocida

Ana Brnabić odgovorila je na svom nalogu na društvenim mrežama Šolakovim medijima, kao i njihovim analitičarima koji uporno govore da je Srebrenica genocid, da pročitaju izjavu Efraima Zufora.

Izvor: B92.net

Brnabić: Valjda opozicija zna bolje od Zurofa, najvećeg stručnjaka na temu genocida
Anton/ATAImages

Podeli:

"Za sve Šolakove medije, opozicione političare i njihove analitičare koji se utrkuju ko će glasnije i više puta da vikne da je Srebrenica genocid, i koji ovih dana, više nego ikada do sada, mrze i preziru Aleksandra Vučića samo zato što se svim snagama bori protiv ove i ovakve rezolucije, evo da nešto pametno čuju i pročitaju od čoveka koji je, pored Jehude Bauera, najveći svetski autoritet na ovu temu - Efraima Zurofa.

'Zurof, poznat kao "lovac na naciste", ocenio je da je Generalna skupština UN najgore mesto za glasanje o pitanju Srebrenice "zato što je to političko glasanje, a ne analiza istorijskog događaja'.

Govoreći o podršci Nemačke za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Zurof je ocenio da je za tu državu rezolucija povoljna jer 'Nemci, naravno, uvek žele da podele krivicu'

'Dakle, ovo je jedna farsa, ovo je potpuna farsa. Ako je Srebrenica genocid, ko zna koji drugi incidenti koji nisu genocid će doći u UN gde će biti traženo da se predstave kao genocid", upozorio je Zurof i ukazao da postoji opasnost da značenje reči genocid bude razvodnjeno i da izgubi svoj smisao.'

No, valjda Pavle Grbović, Biljana Đorđević, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Ćuta i ostali više znaju na ovu temu od Efraima Zurofa.

Što se nas tiče - ponosni na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srbiju koja se ne plaši da se bori za istinu i pravdu!" napisala je ona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: