Politika 0

10.05.2024.

14:36

Gašić ugostio ministra UAE: Razgovori o odbrambenoj industriji

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se danas sa državnim ministrom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Bin Mubarakom Fadelom Al Mazruijem, u zgradi Starog Generalštaba u Beogradu.

Izvor: B92

Gašić ugostio ministra UAE: Razgovori o odbrambenoj industriji
Ministarstvo odbrane

Podeli:

Posle intoniranja himni uz svečani doček pred strojem Garde Vojske Srbije, usledio je sastanak delegacija.

Na sastanku su razmenjena mišljenja o trenutnoj geopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji u svetu, saradnji u oblasti odbrambene industrije, kao i o aktuelnim projektima vojno-vojne i vojnoekonomske saradnje i mogućnostima njihovog daljeg unapređenja.

Ministar Gašić istakao je da su Ujedinjeni Arapski Emirati za Srbiju jedna od značajnijih zemalja na Bliskom istoku i potvrdio našu opredeljenost u očuvanju tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje, zasnovanih na međusobnom prijateljstvu.

Ministar Gašić naveo je da su lični i izrazito prijateljski odnosi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i predsednika i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahjana dali najznačajniji doprinos jačanju i razvoju ukupnih odnosa dve zemlje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

Kako je istakao, današnji razgovori sa ministrom Al Mazruijem, kao predstavnikom prijateljske i nama bliske zemlje, veoma su važni za Srbiju koja se suočava sa pritiscima i izazovima, koji umesto podrške pomirenju podižu tenzije i destabilizuju region.

Prema njegovim rečima, srdačan i otvoren današnji razgovor sa ministrom Al Mazruijem predstavlja podršku našim naporima da istrajemo na politici izgradnje trajnog mira, stabilnosti i napretka na Balkanu zasnovanog na iskrenom dijalogu i saradnji.

Ministar Gašić poručio je da ćemo nastojati da partnerstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima na mnogim poljima dodatno osnažimo i učinimo što je moguće bližim i sadržajnijim tražeći nove mogućnosti za razvoj zajedničkih projekata i aktivnosti vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, kao i u oblasti vojnog obrazovanja i medicine.

Državni ministar odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Mazrui čestitao je ministru Gašiću stupanje na dužnost ministra odbrane i poželeo mu mnogo uspeha u daljem radu. On je, tokom današnjeg sastanka, ukazao na značaj saradnje u oblasti odbrane i sveukupne saradnje naše dve države.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: