Politika 0

25.04.2024.

12:40

U toku trilateralni sastanak delegacija Beograda, EU i Prištine

U Briselu je danas u toku trilateralni sastanak delegacija Beograda, Evropske unije i Prištine.

Izvor: Tanjug

U toku trilateralni sastanak delegacija Beograda, EU  i Prištine
Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis

Podeli:

U delegaciji Beograda su brojni eksperti, a predvodi je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, delegaciju EU predvodi specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčaka delegaciju Prištine Besnik Bisljimi.

Sastanak je počeo oko 12.30 časova i na njemu će glavna tema ponovo biti odluka takozvane Centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM, ali i formiranje ZSO.

Ovo je šesta runda dijaloga na kojoj bi trebalo da se razgovara o jednostranoj odluci Prištine da ukine dinarski platni promet na KiM.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača održan je 18. aprila u Briselu, a Petković je tada rekao da je Beograd učinio apsolutno sve u nameri da pronadje rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke Prištine da se ukine dinar i platni promet Srbije na KiM, ali da Priština ne želi da se pronadje rešenje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: