Politika 5

24.04.2024.

21:40

Vučić sa predstavnikom Meksika o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa stalnim predstavnikom Sjedinjenih Meksičkih Država pri UN Hektorom Vaskonselosom.

Izvor: B92

Vučić sa predstavnikom Meksika o rezoluciji o Srebrenici
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Predstavnika Sjedinjenih Meksičkih Država pri UN sam informisao o činjenicama i poziciji Srbije povodom nametanja nacrta rezolucije o Srebrenici na dnevni red Generalne skupštine UN, kao i o nesagledivim posledicama kršenja procedura, ali i osnovnih postulata na kojima se zasnivaju @unitednations .

Ukazao sam i na suštinske probleme i štetu koju će glasanje, iznuđeno na ovakav način, ostaviti kada je reč o poverenju i jedinstvu naroda i zemlja u svetu, a na prvom mestu na stabilnost i suživot ljudi na Zapadnom Balkanu.

Ponovio sam da će Srbija iskoristiti svako političko i diplomatsko sredstvo, kao i svoj ugled u UN, kako bi se suprotstavila ovakvim pritiscima, ucenama i besmislenim optužbama i sačuvala svoj obraz, ali i kredibilitet UN", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu. 

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: