Politika 5

24.04.2024.

21:40

Vučić sa predstavnikom Meksika o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa stalnim predstavnikom Sjedinjenih Meksičkih Država pri UN Hektorom Vaskonselosom.

Izvor: B92

Vučić sa predstavnikom Meksika o rezoluciji o Srebrenici
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Predstavnika Sjedinjenih Meksičkih Država pri UN sam informisao o činjenicama i poziciji Srbije povodom nametanja nacrta rezolucije o Srebrenici na dnevni red Generalne skupštine UN, kao i o nesagledivim posledicama kršenja procedura, ali i osnovnih postulata na kojima se zasnivaju @unitednations .

Ukazao sam i na suštinske probleme i štetu koju će glasanje, iznuđeno na ovakav način, ostaviti kada je reč o poverenju i jedinstvu naroda i zemlja u svetu, a na prvom mestu na stabilnost i suživot ljudi na Zapadnom Balkanu.

Ponovio sam da će Srbija iskoristiti svako političko i diplomatsko sredstvo, kao i svoj ugled u UN, kako bi se suprotstavila ovakvim pritiscima, ucenama i besmislenim optužbama i sačuvala svoj obraz, ali i kredibilitet UN", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu. 

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: