Politika 4

24.04.2024.

17:56

Vučić o pretnjama iz Slovenije: Vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Njujorka i istakao da Slovenija vodi odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu.

Izvor: B92

Vučić o pretnjama iz Slovenije: Vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Zamislite vi mene gurnuete i udarite a neko sa strane kaže da nijedna strana nije spremna da prihvati kompromis. Mi ćemo u teškom danu nastaviti svoju borbu kao i da rezultata ima. Mali smo suviše za najmoćnije Zapadne sile, ali istinu ne možete uvek da pobedite silom. To za nas ipak nešto znači", rekao je Vučić. 

Navodi da to da ne treba da dolazi tako često u Sloveniju je shvatio kao pretnju i kaže da će smanjiti dolaske kod njegovih prijatelja i familije.

Vučić je objasnio da Slovenija vodi odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu.

"Ali ako sam bilo koga uvredio želim da se izvinim celokupnoj javnosti i narodu Slovenije, ali ne i političarima iz Slovenije. Nije strašno što sponzorišu Rezoluciju o Srebrenici, što ugrožavaju naš teritorijalni integritet. Pozvaću njihovu predsednicu u Beograd i Srbiju ako treba još jednom da se izvinim i kažem da nisam mislio na Slovence i njihov narod", naveo je predsednik Srbije. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: