Politika 19

23.04.2024.

19:12

Vučić sa članicama UN iz latinoameričke i karipske grupe o nacrtu rezolucije o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predstavnicima država članica Ujedinjenih nacija (UN) iz latinoameričke i karipske grupe.

Izvor: B92

Vučić sa članicama UN iz latinoameričke i karipske grupe o nacrtu rezolucije o Srebrenici
Printskrin/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Informisao sam predstavnike Latino-američke i karipske grupe u UN o svim činjenicama i dalekosežnim posledicama donošenja rezolucije o Srebrenici.

Ukazao sam na sve opasnosti koje takva jednostrana i iznuđena rezolucija može da donese regionu, međunarodnom pravnom poretku i samim UN.

Umesto novih podela i nestabilnosti, svima nam je potreban konstruktivan dijalog, međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje kako bi radili zajedno na stabilnosti, ekonomskom razvoju i boljem životu svih naših naroda.

Naglasio sam da Srbija ostaje posvećena Povelji UN, donetim rezolucijama i međunarodnom javnom pravu, za koje verujemo da su osnovni principi bolje sutrašnjice, kao i da je za povratak mira u svetu potrebno vratiti veću ulogu UN", naveo je Vučić na Instagram nalogu. 

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: