Politika 1

23.04.2024.

15:37

Počele konsultacije za formiranje Komisije za kontrolu biračkog spiska

U Skupštini Srbije oko 15 h počeo je sastanak poslaničkih grupa radi konsultacija za obrazovanje radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

Izvor: Beta

Počele konsultacije za formiranje Komisije za kontrolu biračkog spiska
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Na sastanak, kome predsedava predsednica parlamenta Ana Brnabić, došli su poslanici vladajuće koalicije Aleksandar Marković (SNS), Ivica Dačić (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Stefan Krkobabić (PUPS) i drugi, kao i poslanici opozicije Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Danijela Nestorović (Ekološki ustanak), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Branko Pavlović (Mi - glas iz naroda) kao i predstavnici Crte i Cesida.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić još ranije je rekla da vlast prihvata zahtev opozicije za formiranje Komisije za kontrolu i reviziju biračkog spiska, kao i da javni servisi profesionalno izveštavaju.

Ranije danas poslanici Skupštine Srbije su usvojili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima su pomereni rokovi za raspisivanje izbora kako bi se istog dana 2. juna održali beogradski i lokalni izbori, u onim lokalnim samoupravama u kojima nisu održani u decembru prošle godine, što je takođe bio jedan od zahteva opozicije u razgovorima o poboljšanju izbornih uslova.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: