Politika 5

20.04.2024.

11:57

Mediji: Jovanović ima novu priču? VIDEO

Lider koalicije NADA Miloš Jovanović iako je govorio da do 18. aprila ima dovoljno vremena da se odluči da se svi izbori održe 2. juna, kako je i odlučeno, već sutradan je rekao da je njegov predlog bio izbori na jesen, piše Alo.

Izvor: Alo.rs

Mediji: Jovanović ima novu priču? VIDEO
M.P./ATAImages

Podeli:

Tokom gostovanja 2. aprila Miloš Jovanović je rekao:

"Ja vam govorim da smo im dali potpuno jasno rešenje kako da se svi izbori održe 2. juna. To je da se pomeri rok sa 120 na 150 dana, da ne ulazim sad u to, da ne zamaram ni vas ni vaše... Znači, to su izmene i dopune zakona o lokalnim izborima. Evo ga tu, kao što možete da vidite u nekoliko tačaka.

Ako budu sutra raspisani lokalni izbori, ako će da se izdejstvuje da se svi spojite najesen, ili da se ovi izbori prebace na 2. jun?

Imamo vremena do 18. aprila da se spoje svi izbori za 2. jun, pod jedan. Pod dva, znači, ima još vremena".

18. aprila predsednica Narodne skupštine saopštila je da je donela odluku da prihvati zahtev opozicije okupljene oko Srbija protiv nasilja i koalicije NADA oko Miloša Jovanovića, da se svi lokalni izbori održe 2. juna, zajedno sa beogradskim.

Kako je rekla, ovo će zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

A već sutradan, 19. aprila, Jovanović je rekao da će izbore bojkotovati.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: